• algemeen• lievelingsdier• gekke bekken• bolle buiken• vuurspugende draken• beeldhouwen
• keramiek schilderen

Kinder Klei feestje

Ben je bijna jarig en wil je een origineel verjaardagsfeest, dan ben je met een kinderkleifeest helemaal bij de tijd.
Je gaat samen met je vriendjes en vriendinnetjes gezellig boetseren maar je moet wel 5 jaar of ouder zijn. Je kunt kiezen uit het maken van geboetseerde beesten zoals draken, poezen of honden. Maar ook je lievelingsdier kun je in klei maken. Houd je meer van glitter en glamour dan boetseer je een prinses en ontwerp je zelf haar kleren in klei. Wil je echt lachen dan is de Gekke Bekken workshop misschien wel iets voor jou. Stoere jongens en meisjes die met echt vuur durven spelen, kunnen een vuurspugende draak boetseren. Maar houd je meer van grappige beeldjes dan is de Bolle Buiken workshop erg leuk. Het lijkt moeilijker dan dat het is. Met een klein beetje hulp van de docent, lukt het altijd. Ben je een lekkerbek dan is het leuk om je eigen bord of beker te beschilderen met echte keramiekverf. Als een echte beeldhouwer kun je ook gaan raspen, schuren en zagen in speksteen.

Nieuwsgierig geworden, kijk dan maar eens bij Bolle Buiken, Gekke Bekken, Vuurspugende draken, lievelingdier of beeldhouwen. Klik op de woorden onder het logo van Spaan Kreatief of neem een kijkje in het fotoalbum.


De kleibeelden moeten 2 tot 3 weken drogen en daarna worden jullie kunstwerken gebakken in een grote klei-oven. Als de beelden zijn versteend, kunnen je ouders de werkstukken ophalen.
Tijdens de workshops, krijgen jullie frisdrank en iets te snoepen. Wanneer de handen weer schoon zijn, sluiten we af met een zakje chips.
Je moet wel 7 vriendjes en vriendinnetjes meenemen maar meer mag ook. Minimale deelname is 8 personen. Vooraf moet een keuze worden gemaakt of je dieren, vuurspugende draken, prinsessen, Bolle Buiken of Gekke Bekken wilt boetseren of welk keramisch voorwerp je wilt beschilderen. Kies je voor beeldhouwen dan maak je de keus uit een hanger of een beeldje.
Vinden je ouders of begeleiders het leuk dan mogen ze best 2 à 3 uur blijven kijken of meehelpen maar dat hoeft natuurlijk niet.

 

 

 

webontwerp