• algemeen• lievelingsdier• gekke bekken• bolle buiken• vuurspugende draken• beeldhouwen
• keramiek schilderen
Kinderfeestje speksteen

Tijdens dit kinderfeestje van ongeveer 3 uur maak je een stoere hanger, sleutelhanger, amulet of voelsteen. Aan een gekleurde veter staat de hanger erg leuk om je nek. Misschien lukt het je wel om een hartje of een haaientand uit de steen te halen maar ook een supergladde steen is heel erg super. De ketting wordt nog mooier en aparter als je er prachtige (glas)kralen aanknoopt.
Vind je het leuk om een echt beeldje op een sokkeltje te maken dan krijg je een iets grotere steen (ongeveer 10 cm) maar dan moet je rekenen op ongeveer 3 uur raspen, vijlen, schuren,polijsten en schilderen. Het sokkeltje kun je ook nog een mooi kleurtje geven. Dit is meer geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar. Om een echte beeldhouwer te zijn, hoef je geen Michelangelo te heten.
Speksteen is een zachte steensoort en is daardoor eenvoudig te bewerken. Met echte beeldhouwraspen ga je de steen bewerken in de gewenste vorm. Daarna wordt de steen met watervast schuurpapier gepolijst. Als dat klaar is, dan moet de steen nog even drogen en wrijf je het in met bijenwas zodat het mooi gaat glanzen. Het is heel geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar.
Je betaalt voor dit beeldhouwfeestje € 9,50 per kind. Je krijgt hiervoor een speksteen, één mooie kraal en een gekleurde veter. Het duurt ruim 1½ à 2 uur. Wil je de ketting of sleutelhanger extra mooi maken met allerlei aparte kralen of haaientanden dan betaal je € 12,50 per kind maar dan ben je ook ongeveer 2½ à 3 uur bezig. Vind je het leuk om een echt beeldje op een sokkeltje te maken dan betaal je € 13,50 per kind. Leeftijd vanaf 11 jaar.
Natuurlijk krijg je ook een "iets te snoepen en een drankje" en na afloop een zakje chips.
Minimaal 8 personen.
Als je ouders of begeleiders het leuk vinden, mogen ze blijven kijken of meehelpen maar dat hoeft natuurlijk niet.

webontwerp