• algemeen• lievelingsdier• gekke bekken• bolle buiken• vuurspugende draken• beeldhouwen
• keramiek schilderen
Workshop voor kinderen keramiek beschilderen

Ontbijtbord of beker
Ben jij een lekkerbek! Beschilder dan je eigen bord of drinkbeker met echte glazuurverf. Niet alleen is dat leuk maar je houdt ook een fantastisch aandenken over aan deze bijzondere dag.
Je mag zelf bedenken wat je op jouw bord wilt schilderen. Je kunt het embleem van jouw sportclub maken maar als je van paardrijden houdt, is het heel leuk om je lievelingsdier te schilderen.
Of wat te denken van een filmheld, piratenschip of zomaar een leuke tekening.
Eerst maak je een ontwerp op een tekenblaadje en pas wanneer je tevreden bent, dan schilder je het op het bord, de beker of de tegel.
Het is echt niet moeilijk en de begeleidster helpt je graag als jij dat wil. Na afloop word je kunstwerk met een transparante glanslaag bedekt en in een oven op wel 1000º C gestookt. De glazuren zijn allemaal op waterbasis en niet giftig.
Het serviesgoed kan na twee weken worden opgehaald en dan is het echt te gebruiken.

Keramiekschilderij
Net als een kunstschilder, kun je ook een keramiekschilderij maken. Op een vierkante ongeglazuurde badkamertegel (20 X 20 cm) schilder je jouw zelfbedachte tekening met keramiekverf.
De ondergrondplaat mag je ook nog een kleurtje geven met acrylverf. De tegel wordt gestookt in de super hete oven en op het houten lijstje geplakt. Nu is je kunstschilderij klaar. Twee weken later kunnen je ouders het komen ophalen.

Je betaalt voor al deze keramiekworkshops € 8,00 per kind. Hierbij komt nog een bedrag van het te beschilderen voorwerp.
Een ontbijtbord: € 6,00
Een drinkbeker met oor: € 5,50

Natuurlijk krijg je ook een "hapje en een drankje".
Minimaal 8 personen.
Als je ouders of begeleiders het leuk vinden, mogen ze best 2 à 2½ uur blijven of meehelpen maar dat hoeft natuurlijk niet.

webontwerp